Bij dit project was het de bedoeling om vooral anders te denken. Dus een ´andere´ manier om kaas te scheiden. Natuurlijk denk je dan meteen aan de ´normale´ kaasschaaf, die naar mijn mening toch al redelijk uitontwikkeld is. Met mijn idee wil ik een extra functie toevoegen aan deze kaasschaaf.
Ik ben gaan kijken hoe ik iets aan deze kaasschaaf kan toevoegen. Ik zat te denken aan rollers op de kaasschaaf zelf zodat je makkelijker kunt schaven, maar dit vond ik toch niet echt praktisch. Na wat geschetst te hebben, kwam ik op een idee.
Bij presentaties en feestjes word er vaak met een rolletje kaas rond gelopen. Men schaaft eerst een rolletje kaas, daarna word het opgerold en word er een satéprikkertje doorheen gedaan, dit kan makkelijker! Door aan het einde van de kaasschaaf een ronde vorm aan te brengen, rolt het plakje kaas zich vanzelf op en kun je het er zo uitpakken.
Ik ben gaan kijken hoe ik dit het beste kan maken. Na wat verschillende ontwerpen ben ik uitgekomen op dit ontwerp (foto)
Aan de bovenkant van de ronding heb ik een gleufje gemaakt, die zit erin om het kaasplakje te verwijderen.
Nadat je de kaas hebt opgerold, is het de bedoeling dat er in het midden van de kaasschaaf (aan het begin van de gleuf) een satéprikkertje word gestoken. Deze gaat door de kaas heen, en weer door de andere gleuf, aan de onderkant, naar buiten. Hierna schuif je de satéprikker, met daaraan het plakjes kaas, naar buiten. En zo heb je in een stuk minder handelingen een perfect opgerold stukje kaas!
Productie
Ik ben de dag erna meteen naar de blokker geweest, en heb daar 2 kaasschaven gehaald. Hiermee ben ik naar het praktijklokaal gegaan en heb daar in overleg met de leraar een manier gevonden om mijn kaaschaaf te maken.
Toen ik begon met produceren heb ik een buis gepakt en ben daar met een zachte hamer op gaan slaan, zodat het uiteinde van de kaasschaaf de rondevorm van de buis kreeg.
Nadat ik dit had gedaan, ben ik thuis uit gaan proberen of het lukte. Ik heb schaafde een kaas, en kwam tot een vervelende ontdekking waar ik vooraf ook al over twijfelde. Een kaas is vet, dus blijft die hangen op het RVS en gaat het niet mooi mee met de ronde vorm. Dit kan alleen voorkomen worden door ander materiaal. Hier had ik alleen de tijd niet meer voor aangezien dit project voltooid moest worden in maar 3 weken!
Hierna heb ik nog geprobeerd om met een grotere radius te buigen, maar dat wilde ook niet baten. Vandaar dat er ook geen gleuf zit in mijn eindproduct.
Al met al was het een leerzaam project, waar ik met plezier aan heb gewerkt!
Bij presentaties en feestjes word er vaak met een rolletje kaas rond gelopen. Men schaaft eerst een rolletje kaas, daarna word het opgerold en word er een satéprikkertje doorheen gedaan, dit kan makkelijker! Door aan het einde van de kaasschaaf een ronde vorm aan te brengen, rolt het plakje kaas zich vanzelf op en kun je het er zo uitpakken.
Ik ben gaan kijken hoe ik dit het beste kan maken. Na wat verschillende ontwerpen ben ik uitgekomen op dit ontwerp (foto)
Nadat je de kaas hebt opgerold, is het de bedoeling dat er in het midden van de kaasschaaf (aan het begin van de gleuf) een satéprikkertje word gestoken. Deze gaat door de kaas heen, en weer door de andere gleuf, aan de onderkant, naar buiten. Hierna schuif je de satéprikker, met daaraan het plakjes kaas, naar buiten. En zo heb je in een stuk minder handelingen een perfect opgerold stukje kaas!
Productie
Ik ben de dag erna meteen naar de blokker geweest, en heb daar 2 kaasschaven gehaald. Hiermee ben ik naar het praktijklokaal gegaan en heb daar in overleg met de leraar een manier gevonden om mijn kaaschaaf te maken.
Toen ik begon met produceren heb ik een buis gepakt en ben daar met een zachte hamer op gaan slaan, zodat het uiteinde van de kaasschaaf de rondevorm van de buis kreeg.
Nadat ik dit had gedaan, ben ik thuis uit gaan proberen of het lukte. Ik heb schaafde een kaas, en kwam tot een vervelende ontdekking waar ik vooraf ook al over twijfelde. Een kaas is vet, dus blijft die hangen op het RVS en gaat het niet mooi mee met de ronde vorm. Dit kan alleen voorkomen worden door ander materiaal. Hier had ik alleen de tijd niet meer voor aangezien dit project voltooid moest worden in maar 3 weken!
Hierna heb ik nog geprobeerd om met een grotere radius te buigen, maar dat wilde ook niet baten. Vandaar dat er ook geen gleuf zit in mijn eindproduct.
Al met al was het een leerzaam project, waar ik met plezier aan heb gewerkt!